קצת על ישיבת נווה

ישיבת נווה השוכנת במושב נווה שבמועצה האזורית אשכול הוקמה בשנת התשס"ט במושב יבול שבחולות חלוצה, כ-5 ק"מ ממקומה הנוכחי על ידי הרב אסף נאומבורג, שהיה קודם לכן מחנך בישיבה התיכונית בדימונה. בשנת התשע"א עברה הישיבה לקראוונים בסמוך לבניין הכיתות שהוחל בבנייתו באותם הימים, במושב נווה, שהיה אז בשלבי בנייה. בשנת התשע"ב נכנסה הישיבה לבניין הכיתות החדש. באמצע שנת התשע"ג נכנסו התלמידים לבניין הפנימיות החדש, אשר בו 22 חדרים. בשנת התשע"ז חנכה הישיבה את בניין הקבע של חדר האוכל ובית המדרש, ובכך השלימה מעבר של כל המבנים למבני קבע. כל מבני הישיבה מוגנים

מפני טילים, מפאת הימצאותה של הישיבה באזור עוטף עזה. בשנת התשע"ט, לאחר שרבו התלמידים המבקשים ללמוד בישיבה, נפתח לראשונה מחזור בן 2 כיתות ונבנה מתחם קראוונים נוסף שמשמש פנימייה נוספת. בשנתיים הבאות נפתחה כיתה אחת בכל מחזור ובשנת התשפ"א, לאחר מבצע גיוס המונים (צ'רידי) נבנה בישיבה מתחם קראוונים נוסף לצורך קליטת שתי כיתות בשנה שלאחר מכן. במלחמה האחרונה גלתה הישיבה לחודשיים, וחזרה באיזור חנוכה לישוב נווה, בתקוה שזו הפעם האחרונה בה אנו נודדים. כיום יש בישיבה 7 כיתות, בשאיפה להשלים 2 כיתות בכל המחזורים כאשר כל כיתה קטנה יותר עם יכולת לתשומת לב ויחס אישי.

ישיבת נווה השוכנת במושב נווה שבמועצה האזורית אשכול הוקמה בשנת התשס"ט במושב יבול שבחולות חלוצה, כ-5 ק"מ ממקומה הנוכחי על ידי הרב אסף נאומבורג, שהיה קודם לכן מחנך בישיבה התיכונית בדימונה. בשנת התשע"א עברה הישיבה לקראוונים בסמוך לבניין הכיתות שהוחל בבנייתו באותם הימים, במושב נווה, שהיה אז בשלבי בנייה. בשנת התשע"ב נכנסה הישיבה לבניין הכיתות החדש. באמצע שנת התשע"ג נכנסו התלמידים לבניין הפנימיות החדש, אשר בו 22 חדרים. בשנת התשע"ז חנכה הישיבה את בניין הקבע של חדר האוכל ובית המדרש, ובכך השלימה מעבר של כל המבנים למבני קבע. כל מבני הישיבה מוגנים מפני טילים, מפאת הימצאותה של הישיבה באזור עוטף עזה. בשנת התשע"ט, לאחר שרבו התלמידים המבקשים ללמוד בישיבה, נפתח לראשונה מחזור בן 2 כיתות ונבנה מתחם קראוונים נוסף שמשמש פנימייה נוספת. בשנתיים הבאות נפתחה כיתה אחת בכל מחזור ובשנת התשפ"א, לאחר מבצע גיוס המונים (צ'רידי) נבנה בישיבה מתחם קראוונים נוסף לצורך קליטת שתי כיתות בשנה שלאחר מכן. במלחמה האחרונה גלתה הישיבה לחודשיים, וחזרה באיזור חנוכה לישוב נווה, בתקוה שזו הפעם האחרונה בה אנו נודדים. כיום יש בישיבה 7 כיתות, בשאיפה להשלים 2 כיתות בכל המחזורים כאשר כל כיתה קטנה יותר עם יכולת לתשומת לב ויחס אישי.

סדר היום בישיבה

בשעות הבוקר לומדים בישיבה לימודי קודש- שיעור פתיחה, סדר בוקר שבו לומדים גמרא עם רש"י ותוספות בעיון, בהספק של כ-20–25 דף בשנה, שיעור עיון ושיעור אמונה או הלכה. לאחר מכן- סדר צהריים, שבו לומדים גמרא בבקיאות, בהספק של כ-100 דפים בשנה. בשנת תש"פ נפתחה גם מגמת לימוד עיון (של גמרא רש"י תוספות) בסדר צהריים בהספק של 40-50 דפים בשנה. בשעות אחר הצהריים ארבעה שיעורי חול.
מדי ערב מתקיימת שיחה של הרב אסף נאומבורג, ראש הישיבה, לכלל הישיבה בענייני אורח חיים, אמונה ומוסר. לאחר השיחה לומדים הבחורים בסדר ערב כרצונם מה שליבם חפץ. נלמדים בישיבה גם שיעורים נוספים בענייני אמונה ויראת ה', מתוך הגישה האמונית שמבית מדרשו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק. בשנת תשפ"ג עלה אתר לרשת, בו ניתן להאזין לשיחות שנמסרו בישיבה. בימי חמישי בערב מתקיים בישיבה 'משמר לימוד', בו חוזרים התלמידים על החומר הנלמד בגמרא במשך השבוע ונבחנים עליו.
הישיבה מעודדת את תלמידיה להשקיע את רוב זמנם ומרצם בלימוד התורה אך גם בלימודי החול ובבחינות הבגרות ואכן, בכל שנה מעל 90% מהתלמידים זכאים לתעודת בגרות. הישיבה נמצאת בפיקוח של המחוז החרדי במשרד החינוך. כמו כן, בישיבה לומדים במתכונת פנימייה מלאה והיא מוכרת כמוסד חינוכי המקבל תמיכה מעליית הנוער. שבת ישיבה מתקיימת לסירוגים פעם בשתי שבתות או שלוש שבתות.
ראש הישיבה, הרב אסף נאומבורג, משמש גם כמחנך כיתה י"ב, בנוסף אליו מלמדים בישיבה הרב עודד קפלן, הרב אמיתי קלרמן, הרב אריאל איגרא (רב היישוב שלומית), הרב ישראל אלדד, הרב אשי בלייכר והרב חיים חייקין.
תלמידי הישיבה עמלים ושוקדים בתורה יחד עם בריאות חיים ואוירה חברתית עדינה ותוססת.
רבים מבני הישיבה מסיימים סדר מועד בגמרא ורבים רבים שמחים על מאות דפי גמרא בפרוייקט "חיי עולם",  תוכנית חזרות מיוחדת שנבנתה על ידי תלמידי הישיבה מהווה גולת כותרת לאהבת תורה, ידיעתה וקניינה בנפש.

דילוג לתוכן